Нов парк во станбен комплекс УЗУС (фото)

Петар Печков

Нова паркова површина од шест илјади м2 добија жителите на станбениот комплекс УЗУС.  По повод 9-ти Ноември, Денот на Општина Велес,  денес  тој беше предаден за користење, со засадувње на нови садници зимзелени дрвја.

Паркот е  хортикултурно уреден, со изградена нова пешачка патека во должина од 370 метри и внатрешни патеки со должина од 300 метри. Поставено е осветлување со 20 канделабри, урбана опрема, нови клупи, корпи за отпадоци, детски реквизити и справи за вежбање.

Општина Велес издвои  4,5 милиони  денари од локалниот  буџет за изградба на овој парк. Повеќе од 2000 жители  од овој дел на градот добија уреден простор за одмор и рекреација.

Градоначалникот на Општина Велес, Аце Коцевски, најави зголемување на  парковската површина во градот. Паркот е изграден согласно Програмата за нови зелени површини на Општина Велес.

loading...

Поврзани »

loading...

Ронтис вработува техничар во оддел за одржување

Швајцарска мултинационална компанија активна во областа на фармацијата и производство на медицински помагала заради зголемување на својот постоечки капацитет има потреба да вработи: Техничар во оддел за одржување Детали

Акција за собирање на електричен и електронски отпад

Со цел активно да придонесеме за унапредување на квалитетот на нашиот и животот на новите генерации, Општина Велес и ЈКП „Дервен“ ја спроведуваат традиционалната есенска акција за собирање на отпад од електрична и електронска опрема чие оставање на јавни површини е забрането со закон.

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали користите велосипед во Велес?

  • да, често
  • за викенд рекреација
  • нема патека
  • Велес не е град за велосипед, има угорници
Резултати