Патиштата во велешко исчистени

Петар Печков

Отсечените села во велешко, од денес понеделнички  се поврзаа со градот. Од локалана власт информираа дека патиштата кои беа завеани до Иванковци, Мамутчево, Бузалково, Клуковец биел пробиени.

Последно село каде стигнала механизацијата е Сливник, каде патот бил пробиен околу 12ч.   Мештаните од село Клуковец пак посочија дека  дел од патот сами го пробиле, чистејќи ги наносите рачно со лопати.  

Овие и други села во велешко, беа отсечени од петокот вечерта. Луѓето реагираа дека имаат потреба од  лекар,  но не можат да добијат помош бидејќи патишта беа не проодни.    

Жителите од улица Св. Прохор Пчински  реагираа дека два дена немаат вода. Слични реакции има и од други делови на левата страна на градот.

Од ЈКП Дервен информираат дека нема дефекти, туку поради зголемена потрошувачка на вода, која се троши од страв да не замрзнат цевките, во одредени делови на градот, посебно во повисоките не стигнува вода.    Очекуваат дека состојбата ќе се стабилизира со попуштање на  нисктеи температури.  

 Во прилог видео како жителите на село Клуквоец сами го чистат  сенгот, на температура до  -15 степени. 

loading...

Поврзани »

loading...

ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Советот на Општина Велес на седницата одржана на ден 27.11.2017 година, донесе
ОДЛУКА ЗА ДОНЕСУВАЊЕ ИТНИ МЕРКИ ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАГАДУВАЊЕТО НА АМБИЕНТНИОТ ВОЗДУХ ВО ОПШТИНА ВЕЛЕС

Конкурс за стипендирање на талентирани ученици и студенти за учебната 2017/2018 година

Во согласност со Програмата на Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес 25-5299/3. Комисијата за стипендирање на талентирани ученици и студенти на Советот на Општина Велес на ден 13.12..2017 година, распишува К О Н К У Р С

Macedonian butterfly

Македонска пеперутка (Филигран од хартија) Уникатна врамена слика со македонски мотив. http://anicasoleva.com/Handmade/Product/macedonian-butterfly-paper-filigree-framed-picture

Posted by Anica Soleva - Уникатни подароци од хартија on Sunday, January 8, 2017

Дежурство на аптеките (ДЕКЕМВРИ)

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com