Лидија Димова нов претседател на Основен суд Велес

Петар Печков

Судскиот совет на денешната седница ја избра судијката Лидија Димова за нов претседател на Основен суд Велес.   Дипломира на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот Св. Кирил и Методиј во Скопје во 1983 година, правосуден испит положила во 1985 година. 

Димова е судија во Основен суд Велес е од 1-ви декември 1986-та и работи предмети од граѓанска област,  предмети од интелектуална сопственост, како  и член во совет од петмина во кривични предмети и во кривичен совет.

Таа на оваа функција, претседател на Основен суд Велес, ќе биде наредните четири години. Димова е едукатор и судија со 33 годишно искуство  и е избрана едногалсно. 

Медиумите присутни на седница на Судскиот совет пренесоа дека неговите членови за  судијката  Димова  рекле ,,мора да добие признание за својата досегашна работа“.

За Александар Шопов, досегашниот претседател на Судот во Велес кој исто така беше кандидат, било речено дека ,,е млад и има време да се докаже,,. 

Поврзани »

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен сончев термален и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен сончев термален колектор за 2020 година Детали

Општина Велес субвенционира физички лица од подрачјето на Општина Велес за купен велосипед и објавува

ЈАВЕН ПОВИК за субвенционирање на физички лица за купен велосипед за 2020 година Детали

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Како го минувате времето дома во полицискиот час?

  • гледам тв
  • гледам серии на интернет
  • слушам музика
  • читам книга
  • играм игри, карти
  • разговарам на телефон
Резултати