На просторот од некогашниот АТ Диспанзер ќе се гради паркинг

Петар Печков

Владата на последната седница  одржана на 10-ти февруари, донела одлука  за трајно користење и преотстапување  без надомест на некогашниот Диспанзер за туберкулозни болести. 

Лоциран е во Нова населба, на улица Наум Наумовски Борче и од март 2013-та зградата е напуштена и е грда слика за тој дел на градот. Истиот локалната власт најавува дека  ќе се руши и на овој простор ќе се гради паркинг, кој ќе биде времен и ќе има 60 места за паркирање, локацијата има 770 м2 површина.  

Нашата намера е да се сруши стариот објект кој е  вон употреба неколку години и на тоа место да се изгради паркинг. Тој ќе биде до времен карактер  така сериозно ќе го ублажиме проблемот со паркинг простор  од тој дел на градот - кажа градоначалникот Коцевски на прес конференција.  

Паркингот би бил времен се додека не се донесе новиот ГУП а потоа и  ДУП, оти на постојниот просторот се води како локација за здравствена намена а потоа би се градела катна гаража. 

Поврзани »

АКРЕДИТИВ ДООЕЛ
Друштво за сметководствени
услуги и финансиски консалтинг.
Тел: 071 390 738; 078 375 014
akreditiv14@gmail.com


АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

  • да
  • не
Резултати