Превентивна акција „Носи кацига при управување со мопед или мотоцикл“

Петар Печков

Hа подрачјето на Велес беше спроведена сообраќајно превентивна акција „Носи кацига при управување со мопед или мотоцикл“. 

При нејзината реализација  на возачите на мопеди или мотоцикли им беа делени и летоци со едукативна содржина, изработени во соработка со РСБСП.

„Полициските службеници на граѓаните учесници во сообраќајот им укажуваа на важноста од почитување на оваа законски регуларана безбедносна мерка, кај оваа категорија на учесници во сообраќајот. Согласно искуствата од практиката дека носењето на заштитниот шлем спасува живот и претставува заштита од различни видови на повреди“„- соопштија од МВР.

Eдукативната акција е спроведена од  полициски службеници при Отсекот за превенција и полициски службеници од Полициската станица за БПС при СВР Велес.

фото МВР

Поврзани »

ОСНОВЕН СУД ВЕЛЕС РАСПИША ОГЛАС ЗА ИЗБОР НА 50 ПОРОТНИЦИ

Основен суд Велес, врз основа на чл.38 ст.3, чл.42 и чл.43 од Законот за судовите и Одлуката бр.02-2158/1 од 10.12.2015 година на Судски совет на Република Северна Македонија (Сл.весник на РСМ бр.219/15 од 14.12.2015 година), а во врска со потребата од избор на судии поротници поради истек на мандатот, на ден 12.07.2024 година, го објавува следниот:

Квалитет на воздухот во Велес


АНКЕТА »

Дали ја пиете водата од природните чешми и бунари?

  • да
  • не
  • како кога
Резултати